Fladfisketur til Langeland d. 22. – 24. september 2023

Fredag d. 22. – søndag d. 24. september var vi igen på Langeland efter fladfisk. Der var desværre kun 10 deltagere med til dette årlige arrangement, men der blev hygget igennem med fællesspisning både fredag og lørdag aften. Fredag havde Sussi Ørebro og Karina Larsen lavet en lækker mørbradgryde til alle. Og lørdag var der som altid grillkylling med tilbehør. Hvad vejret angik var der lørdag lidt vind, dog heldigvis fra vest, og en del dønninger, hvilket til dels vanskeliggjorde fiskeriet. Det afholdt os dog ikke for at lande rimeligt med fisk. Søndag var derimod en ren fornøjelsestur i svag vind, også fra vest, og høj solskin det meste af dagen. Der blev også landet godt med flade. Fangeren med flest fisk landede 68 stk. over målet, og gennemsnittet lå vel omkring 30 pr. deltager. På 3. pladsen med en skrubbe på 0,499 kg, kom Hans H. Madsen. Nr. 2 blev Knud E. Nielsen med en rødspætte på 0,535 kg. Og vinderen med en rødspætte på 0,571 kg, blev Kaj Andersen. Han fik en bådstang sponseret af Angelcentrum Langeland som præmie. Den var han dog så gavmild at forære foreningen, til præmie en anden god gang. Han fik 50 point til foreningsmesterskabet, Knud E. Nielsen 30 og Hans H. Madsen 20 point. Det rokerede lidt rundt i toppen af mesterskabet, da Kaj med sin vinderfisk røg op på 1. pladsen. Vi havde for øvrigt i redaktørens båd en nervepirrende oplevelse. Pludselig fik Ole Andersen om lørdagen et vedvarende udløb der sagde spar to. Der blev bare ved at ryge line af spolen med konstant fart, trods en meget hårdt spændt bremse, så vi andre måtte rulle ind og prøve at sejle ”det” op. Vi fulgte efter over 100 meter, mens han fik lidt line på hjulet igen. Og det mystiske var at ”det” af og til ændrede retning, så teorien om drivtømmer og andet dødt materiale faldt til jorden. Da vi nærmede os ”det” som han prøvede at presse til overfladen, blev der pludselig slap line. Han fik hele forfanget ind i god behold, så der var ingen bristede liner. Vi måtte lige sunde os på den oplevelse, og der kom mange gode gæt på hvad ”det” mon var. Og for at gøre mysteriet endnu større skete der nøjagtig det samme om søndagen. Vi spekulerer stadig over hvad det mon var. Ingen tvivl om det var et meget levende væsen, og vi får nok aldrig dette mysterium løst. Men helt sikkert en oplevelse der vil blive siddende på nethinden længe.

Kaj Andersen med sin præmie. Der er desværre ingen billeder af vinderfisken.